Gepost op

Vis met aardappelen in de oven

600 gr wittevisfilet (kabeljauw of pollak), 1 kg bloemige aardappelen, 1 prei, 2 handjes spinazie, 1 citroen, wat peterselie, 1 takje munt, 1 handje kervel, 3 takjes basilicum, 1 ei, 400 ml melk, 200 ml room, 2 el bloem, boter, peper en zout

  1. Schil de aardappelen, snij in stukken en kook ze gaar. Giet af en pureer ze? Maak de puree aan met boter, 100 ml room en het ei. Breng op smaak.
  2. Verwarm de oven op 180°C en beboter een ovenschaal.
  3. Spoel de spinazie, zwier droog. Hak de kruiden en de spinazie grof. Meng met de rest van de room en mix fijn. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
  4. Maak de prei schoon en snij in ringen. Stoof de prei in 2 el boter, bestrooi met bloem en roer goed om. Blus met de melk, doe er de citroensap bij en kruid. Roer er de kruidenroom door en breng op smaak met de citroensap, peper en zout.
  5. Snij de vis in blokjes. Doe ze in de ovenschaal en giet er de kruidenroom over. Dek af met de aardappelpuree en bak 35 à 40 min in de oven tot de puree goudbruin kleurt.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *