Gepost op

Zalmgratin (4pers)

4 zalmfilets van 150 gr, 800 gr groene asperges, 1 teentje knoflook, 1 sjalot, sap van 1 sinaasappel, ½ handvol gehakte groene kruiden, 2 eieren, 250 ml room, 150 gr geraspte kaas, 125 ml witte wijn, 2 el bloem, nootmuskaat, boter, peper en zout

  1. Verwarm de oven voor op 180°C, beboter een ovenschaal
  2. Maak de asperges schoon, breek het houtachtige uiteinde eraf. Blancheer ze 3à4 min in licht gezouten water, spoel onder koud water en laat uitlekken
  3. Pel en snipper de knoflook en de sjalot, stoof ze glazig in een pan met 2 eetlepels boter. Bestrooi met de bloem en bak even mee. Blus al roerend met de wijn en het sinaasappelsap. Laat de saus wat indikken. Doe er dan van het vuur af de room bij, de helft van de kaas, de kruiden en de eieren. Breng op smaak.
  4. Verdeel de asperges over de ovenschaal en leg er de zalm bovenop. Overgiet met de saus, bestrooi met de rest van de kaas en bak 20 à 25 min in de oven, tot de vis een mooi oudbruin korstje heeft.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *